Trešnje

Trešnje - za zdravlje i ljepotu

 

Trešnju treba jesti što više, jer su njena lekovita svojstva poznata još od davnina, s tim što danas dobija potvrdu i zvanične medicine. Narodna medicina veliča trešnju kao lijek za giht i artritis, tvrdeći da je 20 trešanja delotvornije deset puta od aspirina. Svoju delotvornost pokazala je i kao hrana za dobar san. 

 

Lijek za reumu

Trešnja predstavlja izuzetno zdravu voćku, jer u sebi sadrži obilje vitamina, antioksidanasa i drugih korisnih sastojaka. Zahvaljujući vitaminima A, B i C, bioflavonoidima, celulozi, pektinu, elagenskoj kiselini, antocijaninima, melatoninu, organizam štiti od srčanih bolesti, ublažava glavobolju i druga bolna stanja izazvana reumatskim promenama. 

 

Ublažavaju simptome alergije i astme

Prisustvo kalijuma omogućava lakše izlučivanje vode iz organizma. Flavonoidi, naročito iz trešnje, predstavljaju prirodna protivupalna sredstva, ublažavaju simptome alergije i astme. Ujedno jačaju i kolagen, element vezivnog tkiva, kao što su tetive i hrskavica.

 

Za zdravlje srca i kostiju

Dobar su izvor kercetina, važnog za sprječavanje srčanih oboljenja. Istovremeno, ovaj sastojak posjeduje i antikancerogena svojstva. Sadrže i obilje bora, koji u kombinaciji sa kalcijumom i magnezijumom izvrsno deluje na zdravlje kostiju. Trešnje pomažu i da organizam proizvodi melatonin na siguran i zdrav način, a poboljšavaju i fiziološke kao i mentalne funkcije. Sveže slatke trešnje dobre su za uklanjanje fizičke i umne iscrpljenosti, dok kisele poboljšavaju raspoloženje.

 

Za vitku liniju

One nemaju masnoća, sadrže malo kalorija i visok procenat vode, što ih čini zahvalnim za proces mršavljenja. Svaka trešnja ima samo četiri kalorije i neophodne količine ugljenih hidrata i proteina.

 

Protiv celulita i bora


Trešnje sadrže veliku količinu vitamina C i cinka koji su veoma važni za otpornost organizma, zatim folnu kiselinu za zdravo srce i krvotok, kalcijum za kosti i gvožđe za krv. Međutim, najvredniji su biljni pigmenti, takozvani antocijanidini koji se nalaze u trešnjama. Oni jačaju vezivno tkivo, te sprečavaju nastanak bora tako što uništavaju štetne enzime koji kožu čine starom i naboranom. Trešnje takođe mogu da spreče nastanak celulita, a skoro je na američkom univerzitetu u Vermontu dokazano da su antocijanidini dobri i protiv upale mišića i grčeva u listovima nogu.

 

Trešnja - lijek sa grane

Trešnju treba jesti što više jer je jako ljekovita. Bogate su bjelančevinama, ugljenim hidratima, vitaminima A, C, a u nešto manjim količinama ima vitamina B1, B2, B3 i B6. Sadrže dosta folne kiseline, kalcijuma, kalijuma, gvožđa, magnezijuma i cinka. Opširnije...

Lokacija voćnjaka

Adresa: Dubljani BB, BiH
Telefon: +387 59 483 177

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Uprava firme

Adresa: Republike Srpske 37, 89101 Trebinje, BiH
Telefon: +387 59 273 590
Faks: +387 59 223 908

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Kratki info

Popovo polje A.D. je akcionarsko društvo koje se bavi proizvodnjom voća. Sjedište firme je u Trebinju, dok se voćnjaci nalaze u plodnoj ravnici Popovo polje između Trebinja i Ljubinja. Firma je osnovana daleke 1977. godine i predstavljala je vodeće poljoprivredno preduzeće u regionu u to vrijeme.

Intenzivinim ulaganjima naših akcionara, firma je modernizovana i proizvodnja je usaglašena sa najmodernijim svjetskim standardima. Trenutno se na našim plantažama uzgajaju jabuke, trešnje i grožđe. Obim proizvodnje povećavamo iz godine u godinu, a naši proizvodi se plasiraju na domaće i strano tržište.

Politika kvaliteta

Kompletan proces proizvodnje, čuvanja, pakovanja i distribucije proizvoda, upostavljen je po najvišim i najmodernijim svjetskim standardima. Ponosimo se načinom na koji smo, u saradnji sa renomiranim stručnjacima, uklopili prirodu Popovog polja koja je izdašna u svojim darovima i najmoderniju agro-tehnologiju. Glavna karakteristika našeg poslovanja je vrhunski kvalitet proizvoda. Zadovoljstvo kupaca i potrošača predstavlja našu politiku kvaliteta.