Трешње

Трешње - за здравље и љепоту

 

Трешњу треба јести што више, јер су њена лековита својства позната још од давнина, с тим што данас добија потврду и званичне медицине. Народна медицина велича трешњу као лијек за гихт и артритис, тврдећи да је 20 трешања делотворније десет пута од аспирина. Своју делотворност показала је и као храна за добар сан. 

 

Лијек за реуму

Трешња представља изузетно здраву воћку, јер у себи садржи обиље витамина, антиоксиданаса и других корисних састојака. Захваљујући витаминима А, Б и Ц, биофлавоноидима, целулози, пектину, елагенској киселини, антоцијанинима, мелатонину, организам штити од срчаних болести, ублажава главобољу и друга болна стања изазвана реуматским променама. 

 

Ублажавају симптоме алергије и астме

Присуство калијума омогућава лакше излучивање воде из организма. Флавоноиди, нарочито из трешње, представљају природна противупална средства, ублажавају симптоме алергије и астме. Уједно јачају и колаген, елемент везивног ткива, као што су тетиве и хрскавица.

 

За здравље срца и костију

Добар су извор керцетина, важног за спрјечавање срчаних обољења. Истовремено, овај састојак посједује и антиканцерогена својства. Садрже и обиље бора, који у комбинацији са калцијумом и магнезијумом изврсно делује на здравље костију. Трешње помажу и да организам производи мелатонин на сигуран и здрав начин, а побољшавају и физиолошке као и менталне функције. Свеже слатке трешње добре су за уклањање физичке и умне исцрпљености, док киселе побољшавају расположење.

 

За витку линију

Оне немају масноћа, садрже мало калорија и висок проценат воде, што их чини захвалним за процес мршављења. Свака трешња има само четири калорије и неопходне количине угљених хидрата и протеина.

 

Против целулита и бора


Трешње садрже велику количину витамина Ц и цинка који су веома важни за отпорност организма, затим фолну киселину за здраво срце и крвоток, калцијум за кости и гвожђе за крв. Међутим, највреднији су биљни пигменти, такозвани антоцијанидини који се налазе у трешњама. Они јачају везивно ткиво, те спречавају настанак бора тако што уништавају штетне ензиме који кожу чине старом и набораном. Трешње такође могу да спрече настанак целулита, а скоро је на америчком универзитету у Вермонту доказано да су антоцијанидини добри и против упале мишића и грчева у листовима ногу.

 

Трешња - лијек са гране

Трешњу треба јести што више јер је јако љековита. Богате су бјеланчевинама, угљеним хидратима, витаминима А, Ц, а у нешто мањим количинама има витамина Б1, Б2, Б3 и Б6. Садрже доста фолне киселине, калцијума, калијума, гвожђа, магнезијума и цинка. Опширније...

Локација воћњака

Адреса: Дубљани ББ, БиХ
Телефон: +387 59 483 177

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Управа фирме

Адреса: Републике Српске 37, 89101 Требиње, БиХ
Tелефон: +387 59 273 590
Факс: +387 59 223 908

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Кратки инфо

Попово поље А.Д. је акционарско друштво које се бави производњом воћа. Сједиште фирме је у Требињу, док се воћњаци налазе у плодној равници Попово поље између Требиња и Љубиња. Фирма је основана далеке 1977. године и представљала је водеће пољопривредно предузеће у региону у то вријеме.

Интензивиним улагањима наших акционара, фирма је модернизована и производња је усаглашена са најмодернијим свјетским стандардима. Тренутно се на нашим плантажама узгајају јабуке, трешње и грожђе. Обим производње повећавамо из године у годину, а наши производи се пласирају на домаће и страно тржиште.

Политика квалитета

Комплетан процес производње, чувања, паковања и дистрибуције производа, упостављен је по највишим и најмодернијим свјетским стандардима. Поносимо се начином на који смо, у сарадњи са реномираним стручњацима, уклопили природу Поповог поља која је издашна у својим даровима и најмодернију агро-технологију. Главна карактеристика нашег пословања је врхунски квалитет производа. Задовољство купаца и потрошача представља нашу политику квалитета.